Wat stream jij?

Ik weet het, Spotify is al een eeuw lang in gebruik, sterker nog, we hebben er zelfs een abonnement op; alleen dat wordt niet door mij gebruikt šŸ˜‰
Met het hele audio project waar ik mee bezig ben was het dan ook tijd om mijn muziekcollectie wat meer up-to-date te brengen en digitaal uit te kunnen breiden. Op zoek naar een streaming dienst die goede kwaliteit levert tegen een schappelijke prijs, makkelijk in gebruik is en via Roon te gebruiken.

En bij deze laatste eis viel Spotify dus af want Roon ‘kent’ Spotify niet. Alleen Tidal en Qobuz kun je in Roon gebruiken. In juni ben ik een vergelijkend warenonderzoek gestart: wordt het Tidal of Qobuz? Beide streamingdiensten bieden een abonnements-model per maand aan waar je muziek kunt luisteren in CD kwaliteit.

Na registratie was het een kwestie van de app downloaden en vergelijken maar. Waarna voor mij als snel de voorkeur voor Tidal ontstond. Wat (subjectieve) redenen daarvoor: Tidal vond ik wat eenvoudiger in het gebruik, het speelt wat slimmer in op waar je naar op zoek bent en de mix die ze samenstellen voor mijn ‘favoriete’ artiesten was lekker gevarieerd. Daarnaast komt Qobuz in zijn interface net wat minder smooth over dan Tidal.
In de tussentijd heb ik ook een koptelefoon van Sony gekocht waar een zogenaamde 360 audio-ervaring mee mogelijk is. Muziek die Tidal in haar bibliotheek heeft zitten en Qobuz niet…

Dit bericht is geplaatst in Muziek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.