Het grotere muziekgeheel

Tsja, daar sta je dan voor je fantastische muziekcollectie; een bak aan CD’s in de loop der tijd verzameld, een collectie gouden oude LP”s en op onze NAS staat een behoorlijk aantal digitale muziekjes die ik in de loop der jaren heb verzameld. En Joe Jackson is dan natuurlijk wel kei-goed maar je wilt zo langzamerhand ook wel eens wat nieuwe muziek verkennen…iets met streaming, Spotify ofzo zou daar wat in kunnen betekenen???

En in de avonduren begint dan het zoeken en lezen naar, ja, naar wat eigenlijk?
Eindeloos verhalen lezen over de vermeende geluidskwaliteit van Spotify maar ook wat doet een streamer nu precies en wat heb ik hier allemaal voor over in euro’s? Hoe makkelijk kan ik dan mijn huidige CD’s in hun originele geluidskwaliteit beluisteren zonder dat ik ze fysiek in mijn mooie CD speler moet stoppen? Wat is Tidal nu precies en waarom is dat twee keer zo duur als Spotify?

Langzaam maar zeker krijg ik wel een plaatje in mijn hoofd waarbij ik een rol zie voor een product wat belooft niet alleen je muziek kwalitatief goed af te spelen maar je ook nog eens een woh-gaaf-cool gevoel te geven. Een beetje het gevoel van vroeger als je in de muziekwinkel of thuis een LP (keihard) draaide en in de tussentijd de binnenkant of achterkant daarvan zat te ‘bestuderen’ . Dat klinkt letterlijk veelbelovend!!!

Dit bericht is geplaatst in Muziek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.